Vinkølere til vinelskere

Er det livsnødvendigt at have en vinkøler? Det er det nok ikke, men det betyder ikke, at det ikke er en god ide. Man kan naturligvis blot opbevare rødvinen i skabet og hvidvinen i køleskabet, men hvis man gerne vil have den bedste oplevelse med vinen, så holder disse metoder ikke helt i længden. Forskellige vine bliver nemlig gavnet af forskellige temperaturer, og denne forskel i den ideelle temperatur vil denne artikel blandt andet komme nærmere ind på.
Den artikel vil også fremlægge formidable funktioner og fede features, som kan man få gennem en vinkøl.
Først og fremmest, så vil du få gode råd til opbevaringstemperatur af hvid, rød og rosé, og derefter vil du finde ud af, at det er muligt at opbevare alle tre i samme skab uden, at det mindsker smagsoplevelsen.

Hvis du har en kælder, som ikke gavner dig så meget, som den kunne, så kan du med fordel skrotte ideen om en vinkøler til fordel for en vinkælder. Fordelen ved at anvende en kælder til vin er, at det giver en masse plads, således at du kan bevæge dig frit rundt mellem vinreolerne. Dog er der også fordele ved at nøjes med en vinkøler, og disse fordele skal vi kigge nærmere på nu.

 

Den optimale temperatur til din vinkøler

 

Temperaturen er det mest essentielle, når man snakker om vinkøl. Herudover, så er det meget vigtigt, at man husker på, at forskellige typer af vin trives bedst ved forskellige temperaturer. Dog er der også visse tilfælde, hvor alt vin skal opbevares ved samme temperatur, lad os starte med det.
Hvidvin, rødvin og rosévin har alle bedst af at blive opbevaring ved en temperatur på cirka 12 grader. Men dette gælder kun, hvis flaskerne skal opbevares i lang tid. Ved langtidsopbevaring er det nemlig utroligt vigtigt at temperaturen bliver holdt så tæt på 12 grader som muligt, da dette resulterer i, at vinen holder sig bedre.
Forskellen på temperatur ved opbevaring af disse tre former for vin kommer i spil, når man taler om korttidsopbevaring. Hver slags vin har nemlig en optimal serveringstemperatur, som kan ligge ret langt fra den ideelle opbevaringstemperatur.
Den optimale serveringstemperatur for rødvin ligger på 16-18 grader, da denne temperatur vil give den bedste smagsoplevelse. Derfor bør man opbevare rødvin lige under denne temperatur, således at den opnår den ideelle temperatur, når den bliver serveret. Rådet til opbevaring af rødvin i kortere tid lyder herfra: 15-16 grader.

Temperatur i vinkøler – Hvidvin og rosévin

 

Når vi taler om hvidvin og rosévin, så er den ideelle serveringstemperatur en del anderledes, end når man taler om rødvin. Her kan den optimale temperatur nemlig svinge fra helt ned til seks grader og op til 14 grader. Den store forskel handler om, hvilken slags vin det er. Lette og friske hvidvine skal helst serveres ved meget lave temperaturer, mens mere fyldige og komplekse vine helst skal serveres ved en temperatur, som nærmer sig 14 grader.

Nu står du altså med forskellige vine, som skal opbevares ved forskellige temperaturer. Hvad gør du så? Smider du hvidvinen i det almindelige køleskab og rødvinen ind i køkkenskabet? Hvis dette er dit svar, så tager du fejl.
Man kan nemlig anskaffe sig en vinkøler, som kan være udstyret med forskellige zoner, hvor hver zone varierer i temperatur. På den måde kan du have en zone til rød og en zone til hvid og rosé. Skabene kan endda fås med endnu flere opbevaringszoner, og derved kan du også have plads til champagnen, som også bliver gavnet af en ganske lav temperatur.
Læs mere om praktisk og smart vinkøl her