Få renset tagrenderne i tide

Der er virkelig mange praktiske ting, du skal have sørget for på, i og omkring dit hus, inden udesæsonen er forbi. Når vi kommer hen til det sene efterår, skal det hele helst være klar til at gå trygt i hi hen over vinteren.

Inden det kan ske, så er der nogle opgaver, som du ikke bør udsætte. En af de must-opgaver er, at husets tagrender skal renses. Det skal helst ske, inden frosten sætter ind. Du kan enten selv klare tagrenderensningen, eller du kan hyre et professionelt firma til at gøre det for dig.

Hvorfor er det vigtigt at rense tagrender?

Der er flere årsager til, at det er vigtigt at få renset tagrenderne. I bund og rund går de alle sammen ud på, at tagrenderne skal renses, så vandet frit kan rende ned i nedløbsrøret og derfra videre ned i kloakken.

Alt det vand, der ender på taget, skal gerne føres videre ned i kloakken. Det drejer sig om mange liter vand, der kommer fra enten regn eller sne. Det bliver grebet af tagrenderne, og så bliver det ført hen til nedløbsrøret, som kan videreføre det til kloaksystemet.

Bliver vandet forhindret i det, så vil det typisk plaske ud over tagrendens kant og dermed ende dernede foran husets sokkel, som det netop skulle forhindres i. Konsekvenserne af, at der ofte ligger vand og fugt ved husets sokkel, kan i værste fald være, at det gør skade soklen på fundamentet, som helst skal holdes så tørt som muligt.

For at forhindre det i at ske, er det vigtigt at sørge for, at vandet kan rende helt frit ned i kloakken. Det er meget nemmere og klart billigere end det, det kan koste at udbedre store vandskader.

Gør det selv, eller hyr en fagmand

Der er mange, der selv sørger for at få renset tagrenderne. Det er sådan set heller ikke en vanskelig opgave. Det kan dog være et problem, hvis tagrenderne ligger højt oppe eller er svære at komme til. Er der tale om en etageejendom, så er det nok nødvendigt at få en fagmand til at klare det.

Foretrækker du at få en dygtig fagmand til klare den krævende rensning af tagrender, så er det bare at kontakte et lokalt firma, der kan rykke ud med deres specialudstyr og ekspertise og få renset tagrenderne grundigt. Så kan du trygt gå efteråret og vinteren i møde.

Gør du det, så kan du være sikker på, at det bliver gjort ordentligt.

Hvor tit og hvornår skal tagrender renses?

Langt de fleste tagrender kan fint nøjes med at blive renset en gang om året. Det kan passende være sent på efteråret. Efter løvfald er det altid godt at få tømt tagrenderne for blade, nåle og andet uønsket, der kan ligge og blokere for vandets fald mod nedløbsrøret. Husk i øvrigt også at få nedløbsrøret tjekket med det samme.

Bor du et sted, hvor tagrenderne er særligt udsat for nedfald, så gør du klogt i at få dem renset en eller to gange mere i løbet af året. Det gælder i det hele taget om at holde tagrenderne så rene som muligt året rundt.

Mange lægger et tagrende-net ned over alle tagrenderne. Det kan forhindre mange blade og så videre i at ende i tagrenderne. Der findes også et net, som kan lægges hen over åbningen til nedløbsrøret. Får du installeret begge typer af net, så er du godt hjulpet.

Gør dit hus den store tjeneste at få renset tagrender mindst en gang om året. Det kan forebygge senere meget større skader på huset.