Hunde godbidder til aktivering af din hund

Har du lige fået en ny hund – ung eller gammel – så er det vigtigt, at din hund bliver aktiveret og trænet til lydighed. For ellers kan sådan en ung hvalp godt blive for vild, for eksempel når den skal indgå i forskellige sociale sammenhænge.

 

Og når du skal træne din hund eller blot aktivere den, så sørg for at have en hel masse hunde godbidder i baglommen. De hjælper nemlig til hunden til at forstå, at den har gjort noget godt, og at den så kan fortsætte med at gøre sådan.

 

Nogle er begyndt at bruge forskellige andre midler til at belønne hunden, men vil du være helt sikker på, at den forstår, hvad der foregår, og at den bliver belønnet, så start med hunde godbidderne. Så skal hverken du eller din hund til at lære nye, smarte belønningstekniker.

Aktiviteter hvor godbidden indgår

Der findes forskellige sjove og nemme aktiviteter, hvor I kan bruge hunde godbidderne. Også nogle, der er mere alternative. Her er nogle eksempler, som både er med til at træne lydigheden, men som også er med til at styrke hunden mentalt.

 

  • ”Find godbidden”, hvor hunden skal finde de godbidder, du har gemt rundt om i huset eller haven. På den måde får hunden styrker sin snuseevne, og det er vigtigt.

 

  • ”Værsgo”, som er et meget klassisk trick for en hund, men som også er med til at lære hunden både balance, og som træner lydigheden. Tricket går ud på, at du lægger en godbid på hundens snude, og den ikke må spise den, før du har sagt ”værsgo”.

 

  • ”Gø”. En simpel øvelse, hvor hunden skal gø, når du beder den om det. Det er både med til at øge lydigheden hos hunden, den kan lære din stemme at kende, og det er altid en god ting at have en hund, der kan gø, hvis der skulle komme indbrudstyve eller lignende.

Forskellige godbidder til forskellige hunde

Der findes et stort udvalg af hunde godbidder derude, og for dig som hundeejer er der mange at vælge imellem. Men hurtigt vil du nok opdage, hvilke der er din hunds yndlings, og hvilke den ikke så godt kan lide.

 

Hvis du gerne vil din hund det godt, kan du udover de helt almindelige godbidder også prøve med forskellige, der giver vitamintilskud eller andre kosttilskud til hunden. For eksempel en godbid der er med til at styrke hundens tandpleje. På den måde får den også lidt sundt ind i kroppen, samtidig med at den bliver belønnet.

Er det en mindre hund, du har, skal den måske heller ikke have så mange, så store eller så tunge godbidder, som hvis det er en stor hund. Det kan din dyrlæge eller forhandler af hunde godbidder helt sikkert tage for højde for, men tjek lige efter eller spørg, hvis du er i tvivl.

 

Se et større udvalg af hunde godbidder her, og find de godbidder, der passer til din hund.